2013. augusztus 31., szombat

Futónap

Sziasztok csajok!
Nem vagyok valami sportember, de azért a futásnak és a biciklizésnek nem állok ellen. Ma például futni megyek. Nem sokszor járok, de ha megyek akkor úgy csinálom, hogy legyen is értelme. Most elmondom nektek, hogy az én futónapom hogy is néz ki.

Egy óra múlva indulunk a barátnőmmel mert szerintem társaságban jobb futni mint egyedül, de mondjuk ezzel ki hogy van. Általában mindig viszek magammal egy üveg vizet és egy almát. Az üveg vizet azért, hogyha megszomjazok, mert azért ha kifutkározom magam akkor utána jólesik egy kis folyadék. Az almát pedig azért, hogy előtte megegyem és így nagyobb erőbedobással tudok futni. Mivel mi egy kis falucskában lakunk ezért nem a faluba futunk, mert az öreg nénik nem néznék jó szemmel. (ne kérdezzétek, hogy miért :D ) Tehát mi nem a faluban futunk, hanem vagy kimegyünk a közeli erdőbe, vagy pedig a focipályára. Oda le is tudjuk tenni az innivalót. Aztán, hogy mit is veszek fel. Általában hogyha nyáron futok, akkor egy sztreccses rövidnadrágot és egy ugyanolyan sztreccses pólót vagy atlétát, hogy jól tudjak benne mozogni. Ha pedig hidegebb idő van akkor vagy egy leggings-et vagy pedig egy ülepes, buggyosabb melegítőalsót, plusz még egy kardigánt. Cipőként pedig egy futócipőt, vagy egy egyszerű tornacipőt. Semmiképpen ne sminkben fussatok, mert ha leizzadtok akkor elfolyik a smink és úgy fogtok betoppanni a házba mint egy múmia. Ajánlom, hogy kenjétek le magatokat valamilyen napvédővel, de csak akkor ha napközbe futtok. A hajatokat pedig fogjátok össze egy copfba, vagy egy laza kontyba. A lényeg, hogy ne akadályozzon titeket a futásba. Általában én egy fél órát, órát szoktam futni, nekem az pont elég.

S, hogy mire is jó a futás: Aki szeret futni járni az tudja, hogy mennyire jó futás közben gondolkodni. Olyankor sokkal jobban megy a gondolkodás és sokkal jobban eltudunk merülni különböző dolgokban. S ráadásul nagyon jó sport is, mivel átmozgatja minden testrészünket és javítja az állóképességet.



2 megjegyzés: