2013. július 29., hétfő

Házi arcpakolások: Arcpakolás száraz bőrre

Sziasztok! Ma hoztam nektek egy arcpakolást amit legjobban a száraz bőrűeknek ajánlok. Fogok még posztot készíteni a zsíros bőrűeknek, a pattanásos bőrűeknek és a normál bőrűeknek is.

Hozzávalók:-egy forró vízzel átitatott törülköző
                   -egy teáskanálnyi méz
                   -egy fél banán
                   -valamennyi tejszín

A bőrödet először is mosd meg egyszerű szappanos vízzel, majd tedd rá a meleg kendőt egy percre. Aztán mikor letelt az egy perc, vedd le a törülközőt és nyomkodd meg enyhén az arcodon amitől kinyílnak a bőr pórusai és jobban felszívják majd a hatóanyagot. Nos lássuk akkor hogyan is készül az a csodaszer amivel az arcotok a száraz, hámlós korszakából átvált a sima, puha korszakába.
Először is tördeld szét egy villa segítségével a fél banánt, majd kavard össze a mézzel. Ezután annyi tejszínt önts hozzá, hogy mikor összekavarod, egy krémszerű masszát kapj. Ha krémes állagúra kavartad, már mehet is az arcra úgy, hogy a szem és a száj kihagyásával az arcodon minden részt kenj be ezzel az arcpakolással, és hagyd rajta 20 percig, addig pedig böngészd az oldalamat, olvasgass, lazíts és élvezd ahogy a massza hatni kezd. Ha letelt a húsz perc, csak egyszerűen mosd le! Ha még maradt edd meg nyugodtan! :) S, majd ne felejtsétek el 1-2 vagy akár 3 hetenként elkészíteni, hogy az elvárt hatás ne maradjon el!!!
És, hogy mire is jó ez: A banánban vízmegkötő cukormolekulák vannak, a tejszín pótolja a bőrből hiányzó zsírokat, bársonyossá varázsolja azt, a méz pedig simává és bársonyossá teszi a bőrt protein tartalmának köszönhetően. 
Remélem hasznos volt. Próbáljátok ki ha tetszett!!! :)


2 megjegyzés:

  1. MINDENKÉÉPP kipróbálom
    Számomra nagyon hasznos volt ez a poszt!!!

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓ...hát ennek nagyon örülök. :) Írj, hogy bevált-e :) és ne felejtsd el ismételni 1-2 hetenként!!!

    VálaszTörlés